Nieuws archief 2017

30-10-2017

Kerstconcert Dierens Mannenkoor

Kerstconcert Dierens Mannenkoor

Op zaterdag 23 december 2017 gaf het Dierens Mannenkoor haar traditionele Kerstconcert.

Samen met Koorschool Midden Gelderland werd er weer een sfeervol kerstconcert gebracht in de Ontmoetingskerk in Dieren.

 

30-10-2017

Optreden Dierens Mannenkoor op Kerstmarkt Doesburg

Optreden Dierens Mannenkoor op Kerstmarkt Doesburg

Op zaterdag 9 december 2017 zong het Dierens Mannenkoor op de Kerstmarkt in Doesburg in de mooie Martinikerk.

 

30-10-2017

Dierens Mannenkoor in St. Bavo in Haarlem

Dierens Mannenkoor in St. Bavo in Haarlem

Het Dierens Mannenkoor heeft op zaterdag 21 oktober onder leiding van haar kersverse dirigent Ronald Brons een topprestatie geleverd tijdens het Holland Mannenkoren Festival in de St. Bavo in Haarlem. Allen van harte gefeliciteerd! Het is een prachtige dag om op terug te kijken.

 

 

06-05-2017

Ingetogen optreden bij Dodenherdenking 2017

Ingetogen optreden bij Dodenherdenking 2017

Op donderdag 4 mei 2017 heeft het Dierens Mannenkoor in het Rozenbos in Rheden traditiegetrouw voor de muzikale omlijsting gezorgd bij de Dodenherdenking. Onder leiding van dirigent Arjan van Hees, zongen zij ingetogen: Amazing Grace, Abide with me, het lied der Achttien Dooden, Hear Lord en Tebe Pojem.

 

De organisatie was in handen van het Comité 4 en 5 van gemeente Rheden. De plechtigheid op het Rozenbos werd afgesloten met een defilé langs het monument. Waarbij een ieder een groet kon brengen, stil kon staan, of bloem(en) kon leggen bij het monument.

Namens het Dierens Mannenkoor hebben de koorleden Dirk Timmermans en Adri Schellevis een krans gelegd.

Klik hier voor meer informatie.

20-04-2017

Voorjaarsconcert

Voorjaarsconcert

Op 8 april hebben het Dierens Mannenkoor en Ettens Mannenkoor gezamenlijk het voorjaarsconcert verzorgd. 140 Mannen hebben het aanwezige publiek laten genieten van een variëteit van Afrikaanse liederen, negro spirituals, Nederlands en Engelstalige nummers.

 

Het concert had als ondertitel “Op weg naar bevrijding”. Aan de ene kant was dit een verwijzing naar de bevrijding van de Veluwezoom, op 16 april 72 jaar geleden. Ook werd naar de actualiteit, rondom de vluchtelingen problematiek verwezen. Er zijn veel mensen op drift, die hun onveilige omgeving moeten ontvluchten, om elders rust en veiligheid te vinden.

 

Het was indrukwekkend om 140 mannenstemmen te horen zingen. Aan de ene kant met gevoelige nummers zoals “Down by the sally gardens” en” The creation”. Aan de andere kant werden ook enkele uptempo nummers als “Jamaica Farewell” en de “Radetsky mars”.

 

Afsluiting
Het concert is afgesloten met de Bevrijdingsmedley, waarbij negen nummers die vlak na de bevrijding van de tweede wereldoorlog te horen waren. Alleen bij het laatste nummer , “From the time you say goodbye” kreeg het Dierens Mannenkoor versterking van het Ettens Mannenkoor.  

 

Het publiek heeft haar waardering voor dit meer dan 2 uur durende concert geuit door een staande ovatie. Als toegift werd “When the Saints Go Marching In”, voor een tweede maal ten gehore gebracht.

 

Beide koren en het publiek kijken terug op een zeer geslaagd concert. 

 

07-03-2017

Voorjaarsconcert van 2 mannenkoren

Voorjaarsconcert van 2 mannenkoren

Op 8 april zal het Dierens Mannenkoor samen met het Ettens Mannenkoor het voorjaarsconcert verzorgen. De koren zijn trots op hun historie van samen meer dan 150 jaar mannenkoormuziek.
Op het podium zullen 140 mannen hun best doen om het publiek te laten genieten van hun kunnen. 

 

“Op weg naar bevrijding”
De eerste reden voor deze ondertitel is de huidige immigrantenproblematiek waarbij zeer veel mensen hun eigen land ontvluchten. Deze mensen zijn op weg naar bevrijding c.q. vrijheid die ze in hun eigen land niet kunnen realiseren en dit hopen te vinden in het land van bestemming.
De beide koren hebben diverse liederen uitgezocht die te maken hebben met oorlog, strijd, (volks)verhuizing, vaderland, bestemming, verdriet, troost en liefde. In dit kader worden meerdere Afrikaanse liederen, (negro)spirituals en diverse klassiekers ten gehore gebracht.

 

De tweede reden is de bevrijding van Nederland op de Duitse overheersing. Dit heuglijke feit kan niet vaak genoeg herdacht worden. Op zondag 16 april 2017, eerste paasdag, is het exact 72 jaar geleden dat de Veluwezoom officieel werd bevrijd en daarom sluiten wij het concert af met de  Bevrijdingsmedley. Dit is een geheel van aaneen gevlochten liederen uit de oorlogstijd die ongetwijfeld het merendeel van de bezoekers nog bekend in de oren zullen klinken.

 

De kaarten voor dit concert kosten €15,=, dit is uiteraard inclusief koffie of thee in de pauze.

De kaarten zijn te koop bij:

Boekhandel Dieren - Callunaplein 108 te Dieren

Primera - Callunaplein 2 te Dieren

De kaarten kunnen telefonisch besteld worden bij Cees Noordam, tel: 0313-415600

Uiteraard kunnen kaarten ook bij koorleden besteld worden.

 

 

09-01-2017

Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie

Op 9 januari is de nieuwjaarsreceptie van het Dierens Mannenkoor gehouden. Dit geeft de koorleden, samen met de partners, de gelegenheid om in een ontspannen sfeer weer bij te praten. Na het succesvolle kerstconcert, is dit de eerste gelegenheid dat men elkaar in koorverband weer ziet en spreekt.

 

Jubilaris
Na een kopje koffie met een lekker gebakje, heet de voorzitter iedereen van harte welkom. Speciale aandacht is er voor de jubilaris Wil Peters. Hij is inmiddels 12,5 jaar lid van het koor. Hij gaat met veel plezier naar de repetities en elk optreden is een hoogtepunt. Nadat hem de oorkonde en penning van de zangbond is overhandigd, gaat de receptie feestelijk verder.

 

Diverse activiteiten
Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd. Men kan kiezen uit 7 Oudhollandse spelen, variërend van “spiegelschrijven” tot “pannenkoek vangen”. Ook kan men op een levensgroot scherm een opname van het kerstconcert bekijken.
Voor het muzikale vermaak zorgen 2 dames met hun accordeon. Naar mate de avond vordert gaan er steeds meer voetjes van de vloer. Kortom een gezellig en vrolijk begin van het zangjaar 2017.
Mannen die plezier hebben in zingen en gezelligheid belangrijk vinden, kunnen zich vanaf 16 januari aansluiten. In dat geval  bel met de secretaris op 06-14881388 of kom op maandagavond naar de repetitie in de Ontmoetingskerk in Dieren.